Het Verhaal van Flaska en de Aardbeien

Ik begon met aardbeien telen in 1993. In 2003 hoorde ik over de technologie die de structuur van water verbetert en ik besloot meteen om het te testen. Daarvoor besteedde ik veel tijd aan grondverbetering (analyse en uitgebalanceerde verbeteringen) maar dacht nooit aan water. Ondanks dat iedere aardbei voor 89% uit water bestaat!

 

First strawberry harvest Strawberries

 

 

Water structurering werd verondersteld een proces te zijn dat gewoon leiding water verandert in water met een structuur die vergelijkbaar is met bronwater. Het dringt gemakkelijker en sneller de celmembraan binnen en biedt een betere voeding aan levende organismen. ‘’Laat ik het maar proberen,’’ zei ik tegen mezelf. Ik bewaterde de ene helft van het veld met het zogenaamde gestructureerde water en de andere helft met gewoon leiding water. Ik hield de resultaten bij vanaf dag één. Tot anderhalve maand nadien waren er geen zichtbare verschillen en ik begon te twijfelen aan het hele proces.

 

Toen kwam de oogst en zagen we eindelijk het verschil dat water maakte. Aardbeien die gestructureerd water kregen waren onbetwistbaar steviger. De aardbeien waren een dag langer houdbaar. De oogst was 18% groter dan van het veld dat gewoon water had gekregen en de planten zagen er veel beter uit aan het einde van het seizoen en hadden minder last van ziekten gehad.

 

 

Strawberries watered with ordinary water Strawberries watered with structured water

 

De resultaten waren verbazingwekkend! Ik kan me nog steeds de opwinding herinneren toen ik nadacht over de mogelijkheden met deze nauwelijks bekende technologie. Water is overal! In de 6 jaar die volgden testte en observeerde ik de invloed van gestructureerd water op aardbeien in diverse omstandigheden. De resultaten bleven me verbazen en ik raakte er steeds meer van overtuigd dat het niet vooral een psychologisch iets was maar een echte technologie die werkt volgens fysische basisprincipes. Ik veranderde van een scepticus in een ambassadeur van de technologie.

 

In 2009 begon ik met een nieuwe uitdaging: waterverbetering. Ik realiseerde me dat gestructureerd water relatief onbekend was ondanks dat de technologie al minstens meer dan 80 jaar bestond. De Oostenrijker Viktor Schauberger (1885-1958) was de pionier van deze technologie. Op zoek naar een geschikt product liep ik eerst met mijn hoofd tegen de muur maar na anderhalf jaar onderzoek vond ik het eindelijk: Flaska was geboren!

 

In november 2009 hebben we een test productie gedraaid en na een ongelooflijk positieve feedback zijn we gestart met de reguliere productie. Flaska is op de markt sinds 10 maart 2010 en werd enthousiast ontvangen. Nu zijn er meer dan 135.000 tevreden gebruikers die laten zien dat we op de goede weg zijn. Ik heb er echt plezier in om iets te doen dat bijdraagt aan een beter leven van anderen. Dit gevoel wordt alleen maar sterker door de wetenschap dat we mensen ook helpen om zorg te dragen voor ons milieu.

 

Maks Vrečko

Flaska Team

 

 

Water structuring on the strawberry fields The last harvest

 

First Flaska from the test run

Stuur ons een bericht!

Op deze manier kunt u ons altijd een bericht sturen!

Not readable? Change text.
0

Start typing and press Enter to search