Laten we leidingwater drinken!

For Our Environment

In gebieden waar kwalitatief goed drinkwater beschikbaar is, is het kopen van flessenwater een onnodige belasting van het milieu. Water wordt meestal verkocht in plastic PET flessen. Het relatieve lage recycling niveau van dit materiaal in materialen van mindere kwaliteit (down-cycling) belast het milieu nog meer. We zouden waar het ook maar beschikbaar is, geschikt en kwalitatief goed leidingwater moeten drinkenen zo kunnen bijdragen aan het verminderen van vervuiling.

 

Feiten:

  • In 2010, consumeerde de gemiddelde Europeaan circa 103.3 l flessenwater, de gemiddelde Nederlander 53.7 l en de gemiddelde Duitser 166.2 l. Het hoogste aantal liters flessenwater in Europa werd gedronken door Italianen – 182.2 l. http://www.voda.si/
  • Flaska carbon footprint berekeningen hebben aangetoond dat de gemiddelde Sloveen, als hij of zij besluit om leidingwater te gaan drinken in plaats van flessenwater, de watergerelateerde CO2emissies met 95% worden verlaagd.
  • De gemiddelde Sloveen die leidingwater drinkt in plaats van flessenwater zal in een jaar het dumpen van 42 literflessen voorkomen, of voorkomt de consumptie van 10.5 liter ruwe olie en 126 liter water dat verbruikt wordt bij de productie van plastic flessen.

 

Stuur ons een bericht!

Op deze manier kunt u ons altijd een bericht sturen!

Not readable? Change text.
0

Start typing and press Enter to search