De overdrachtsprocedure en het effect van moleculaire informatie zijn onafhankelijk bevestigd door verscheidene instituten, inclusief het Sloveense Bion Instituut, dat onderzoek doet op het gebied van bioelectromagnetisme en dat ook de effecten van informatie op bacteriën en planten heeft bevestigd, waarop het placebo effect niet van toepassing is[1].

 

Kwantum electrodynamica verklaart hoe de interactie van de fotonen van een electromagnetisch veld met watermoleculen resulteert in de insluiting van het veld in de groep moleculen doordat de collectieve electronen excitaties en relaxaties van de moleculen het voor de fotonen onmogelijk maken om te verdwijnen in de achtergrond waar ze vandaan kwamen. Dit produceert een coherent domein. In overeenstemming met de electrodynamica trekt de interne resonantie van een coherent domein andere moleculen aan die in de nabijheid komen. Dit resulteert in een specifieke mix van materie en veld, die energized matter wordt genoemd[2].

Studies met small-angle X-ray scattering (meestal afgekort tot SAXS) of kleine-hoekverstrooiing van röntgenstraling hebben aangetoond dat standaard  drinkwater bestaat uit twee verschillende vloeistoffen met verschillende dichtheden; de ene vloeistof heeft een grotere dichtheid en bestaat uit microstructen (coherente domeinen) terwijl de andere een lagere dichtheid heeft en bestaat uit vrije moleculen[3].

 

Studies waarbij water werd bestraald met infrarood licht hebben aangetoond dat het meer dan een dag kan duren voordat het water zich geherstructureerd heeft na bestraling[4].

 

Bepaalde studies hebben aangetoond dat ook in water grote domeinen aanwezig zijn[5].

 

Deze en vele andere studies samen met de theoretische basis vormen een verklaring voor hoe de vibrationele structuur van een bepaalde substantie een andere vergelijkbare substantie beïnvloedt. Omdat dit plaatsvindt op een subtiel, niet-thermisch niveau zijn voor de detectie ervan speciale methodieken nodig die op dit moment vooral bestudeerd worden door alternatieve wetenschappen.


[1] Jerman I, Ružič R Krašovec R. Škarja M Mogilnicki L. Electrical transfer of molecule information into water, its storage and bioeffects on plants and bacteria. Electromagnetic Biology and Medicine 2005; 24(3): 341-354).

[2] Arani R, Bono I, Del Giudice E, et al. QED coherence and the thermodynamics of water. Int J Mod Physics 1995; 9: 1813-41.

[3] Huang C, Wikfeldt KT, Tokushima T, et al. The inhomogeneous structure of water at ambient conditions. Proc Natl Acad Sci USA 2009; 106: 15241-6.

[4] Yokono T, Shimokawa S, Mizuno T et al. Clathrate-like ordering in liquid water induced by infrared irradiation, Jpn J Appl Phys 43 2004; L1436–L1438.

[5] Yinnon C, Yinnon T. Domains in aqueous solutions: theory and experimental evidence. MPLB 2009; 23(16): 1959-73.

Stuur ons een bericht!

Op deze manier kunt u ons altijd een bericht sturen!

Not readable? Change text.
0

Start typing and press Enter to search